Met wetenschappelijke psychomotorische en psychologische instrumenten bieden we testen aan voor:
- Belevingsonderzoek en aanvullend onderzoek zoals BRIEF, SRS 2,...
- Autismespectrumstoornissen (ADOS-2) voor kinderen
- Aandachts- en concentratiestoornissen (Teach-NL, D2) voor kinderen
- Intelligentie (WISC-V) voor kinderen en jongeren tot 18 jaar.
- Psychomotoriek (Movement ABC, figuur van Rey, SOS 2, VMI, ...) voor kinderen tot 16 jaar
Universitair geschoolde psychologen voor kinderen en volwassenen met een brede range aan behandelmethoden. Afhankelijk van de noden en eventuele testresultaten focussen we op:
- Gesprekstherapie
- Relatietherapie
- Mental Coaching
- Sportpsychologie
- Kinder- en jongerenpsychologie
- Creatieve therapie
- Psycho-educatie: hierin geven we informatie over het omgaan met een gestelde diagnose. Kinderen of volwassenen leren zichzelf en hun gedrag zo beter te begrijpen. Zo nemen we onmiddellijk mogelijke misvattingen en vooroordelen weg.
Orthopedagogie focust op opvoeding. Wanneer het ‘vanzelfsprekend opvoeden’ niet meer voldoende is om het kind alle ontwikkelingskansen te bieden, kom je in het vakgebied van de orthopepedagoge terecht. De context staat hier op een eerste plaats. Op basis van de individuele context gaan we op zoek naar de best mogelijke uitkomst, waarbij we afhankelijk van de noden bijvoorbeeld werken via deze technieken:
Zowel preventief als curatief bieden we verschillende behandelingen en technieken aan (ook aan huis):
Zowel acute als chronische patiënten komen hiervoor in aanmerking (RSV, bronchiolitis, longontstekingen, astma, allergieën, COPD, muco, hyperventilatie, …).
We passen verschillende technieken toe om tot mentale en fysieke ontspanning te komen, en leren deze technieken ook aan zodat je hiermee zelf aan de slag kan. Afhankelijk van de individuele context, werken we bijvoorbeeld via ademhalingsoefeningen, progressieve spierontspanning, autogene training, mindfulness, shiatsu, relaxatie- en trägermassage, yoga- en ontladingsoefeningen,...
Je leert acute stress te ontladen en chronische stress systematisch aan te pakken. We werken aan fysieke (bv spanningshoofdpijn, slaapstoornissen, hyperventilatie, hartkloppingen), emotionele (bv. piekeren, nervositeit, (faal)angst) en cognitieve (bv concentratiestoornissen) klachten.
Bij kinderen gebruiken we ook spelvormen, coachingkaarten, faalangsttraining, kinderyoga en kindermassage.
Beleef je een moeilijke werksituatie? Word je gepest? Heb je vragen rond je work-life balans? Is zelfstandig worden iets voor mij?...
Wij gaan samen met jou op zoek naar je professionele interesses en mogelijkheden (wat wil ik? wat kan ik? wat drijft mij?). We scheppen inzicht in je huidige werksituatie, je handelen en werkomgeving. We helpen je bij het bepalen van de volgende stap in je loopbaan en begeleiden je om je doelen te bereiken en zo een beter welzijn op het werk te creëren.
We werken volgens een specifieke screeningsmethode om zo je
knelpunten te identificeren. Samen maken we je persoonlijk kompas
op en een kleurencode geeft je een beeld van je situatie.
Je kan gebruik maken van loopbaancheques van de VDAB (samenwerking met loopbaancentrum A-Lissome).
Psychomotorische therapie richt zich op de ontwikkeling van denken, voelen en bewegen bij kinderen (3 – 16 jaar). We werken aan basisvoorwaarden om te komen tot schoolse vaardigheden, zoals:
We bieden psychomotorisch onderzoek aan via verschillende wetenschappelijke testen.
Psychomotorische therapie kan ook helpen bij kinderen en volwassenen met eetstoornissen. Deze vorm van non-verbale therapie heeft hierbij als aangrijpingspunten lichaamsbeleving, zelfbeeld, aanpak van woede en agressie, bewegingsdrang en relaxatie om zo een gezonde balans tussen geest en lichaam te herstellen.
Onze trainer is gecertificeerd Rots & Water - therapeut. Rots & Water is een wetenschappelijk bevestigde methode om sociale en emotionele competenties bij kinderen en jongeren te ontwikkelen. Zo worden intra- en interpersoonlijke problemen verminderd en vermeden en worden kinderen weerbaarder.
Zelfvertrouwen, zelfbeheersing en zelfbewustzijn worden gestimuleerd via verschillende oefeningen.
Beeldende therapie creëert de mogelijkheid om via spel en experiment het eigen voelen, denken en handelen uit te drukken en te exploreren in beelden. Belangrijk in dit therapeutisch traject is het innerlijke proces en de persoonlijke beleving van diverse beeldende materialen en technieken. Het gaat niet om het maken van ‘mooie’ kunstwerken, maar om het zoeken naar een eigen beeldtaal en eigen oplossingen vanuit je persoonlijke verhaal, je hulpvraag en je noden.
Zo kan een persoon met burn-out klachten opnieuw plezier en ontspanning vinden in het schilderen op muziek. Mindful boetseren van klei met gesloten ogen kan dan weer helpend zijn in het loslaten van perfectionisme en het verbeteren van lichamelijke gewaarwordingen. Moeilijkheden rond lichaamsbeeld en eetstoornissen kunnen verdiepend onderzocht worden via het tekenen van een lichaamsilhouet waarin overheersende emoties gevisualiseerd worden. Zo is er voor elke moeilijkheid een unieke manier om een beeldend therapeutisch traject uit te stippelen.
In je tekenkrabbels, je verfstroken, je gewoel in de klei creëer je beelden. Een uniek spreken, waar woorden tekortschieten.
Bij ons kan je terecht voor voedingsadvies op maat. Dit om een gezonde levensstijl en gewicht te krijgen, maar we hebben ons ook gespecialiseerd in verschillende zaken. Zo kan je bij ons terecht voor de volgende zaken:
Gezonde voeding (algemeen, vegetarisch of veganistisch)
Gezonde voeding bij kinderen
Vermageren
Verzwaren
Eetstoornissen
Emotioneel eten
Voedselallergieën en -intoleranties
FODMAP - dieet
Sportvoeding
Samen met De Wiebelbeentjes organiseert Centrum Welzijn kampen en lessenreeksen om het denken, voelen en bewegen bij kinderen en jongeren maximaal te ontwikkelen:
- Lessenreeksen dans en turnen, ouder-kind yoga, Sherborne, rots en water weerbaarheidstraining, schrijfmotoriek, fietstraining,...
Kampen: crea-en sportkampen, Typ 10 kampen,...
Het actuele aanbod is steeds te vinden op www.wiebelbeentjes.be.
Copyright © Alle rechten voorbehouden