“What saves a man is to take a step.

Then another step.

It is always the same step, but you have to take it.”

Antoine de Saint-Exupéry

Centrum Welzijn richt zich op kinderen en volwassen met chronisch aanhoudende stress. Een langdurige blootstelling aan stress en onrust kan klachten veroorzaken op verschillende gebieden: lichamelijk (bv spanningshoofdpijn, slaapstoornissen, hyperventilatie, hartkloppingen), emotioneel (bv. piekeren, nervositeit, (faal)angst), verstandelijk (bv concentratiestoornissen) en gedragsmatig (bv meer alcohol- en medicatiegebruik). Daarom werkt Centrum Welzijn met een kinesitherapeut en een psycholoog. Afhankelijk van de situatie, word je geholpen door beiden of één van beiden. 


Ons aanbod is zeer geschikt voor kinderen en volwassenen met AD(H)D, assertiviteitsproblemen en laag zelfbeeld, agressie, kinderen in een scheidingssituatie, hoogsensitiviteit, autisme, burn-out, depressie, hyperventilatie, faalangst en angststoornissen, migraine, CVS,…

 

De therapie kan ook ingezet worden om een betere zelfcontrole te krijgen bij wedstrijden en trainingen bij (top)sporters, alsook om een betere focus te bekomen bij het bereiken van bepaalde doelstellingen bijvoorbeeld bij (top)managers, directeurs,….


Er zijn specifieke adviestrajecten voor onder andere omgaan met stress, plannen en organiseren, financiële planning, positief denken en handelen, communicatie…

We werken steeds op maat met onderstaande mogelijkheden. In sommige gevallen zal een kort oplossingsgericht traject volstaan, soms zullen we samen met jou een langer traject uittekenen en stap voor stap volgen indien een complexere situatie dat vereist. Centrum Welzijn organiseert regelmatig workshops en groepsopleidingen; deze vind je hier. 

Hier vind je meer info over onze methode. Je kan meteen meteen een afspraak maken. 

Oplossingen voor organisaties

Center of Excellence brengt je organisatie naar een hoger niveau. Kijk hier voor meer info over onder andere:

- in-company opleidingen

- consultancy

- werklastmeting

- procesoptimalisatie

- kwalitatieve team-buildings

Individuele Begeleiding

We staan allemaal onder druk. We moeten  steeds weer keuzes maken en intussen presteren. En nog, en nog, en nog. Meer, meer meer. Soms wordt het je te veel. Je kampt met angst, twijfels, spanning. Je kan niet meer helder nadenken, je slaapt moeilijk. Je kan er moeilijk over praten, je vindt geen uitweg. 

Op deze momenten zijn we er voor jou. We begeleiden je stap voor stap doorheen je proces en brengen samen terug rust en overzicht in je leven. Terug een heldere blik en een duidelijk pad, waar we je naartoe begeleiden en verder op weg helpen. 

psycholoog aalst psychologie burn-out coach begeleiding

Relaxatietherapie

Relaxeren is niet enkel op fysiek niveau, maar pakt ook zoveel mogelijk de bron van de stress aan.

Enerzijds leer je om tijdelijke overprikkeling te ontladen: deze vorm van relaxatie is van toepassing bij acute stress, plotse wendingen in het leven die te overweldigend zijn. 

Anderzijds bieden we een systematische aanpak naar innerlijke rust: hier worden vooral chronische stress en overspanning aangepakt, met als doel om herval te voorkomen. Je wordt je meer bewust van wat spanning en stress in je lichaam veroorzaakt en hoe je dit kan loslaten. We leren jou om negatieve gedachten om te zetten naar positieve.

In Relaxatietherapie beogen we een balans tussen lichaam, geest en emotie. Relaxatie biedt een stevige basis om op terug te vallen, als een ‘way of living’, welke uitdagingen het leven ook brengt.


Er worden verschillende methodes gebruikt: ademhalingsoefeningen, progressieve spierontspanning (Jacobson), autogene training (Schultz), mindfulness, shiatsu, relaxatie- en trägermassage, voetreflexologie....

Fysieke klachten ten gevolge van stress zoals nekklachten worden ook kinesitherapeutisch behandeld.

 

Tijdens het intakegesprek bepalen we welke technieken we toepassen, afhankelijk van jouw noden en wat je het beste ligt.


opleiding coaching organisaties bedrijven
workshop aalst centrum welzijn stress burn-out

Workshops

Centrum Welzijn organiseert regelmatig open workshops en opleidingssessies die je helpen om dichter bij jezelf te komen, dichter bij innerlijke rust. Hieronder vind je een overzicht van de agenda met steeds de mogelijkheid om je in te schrijven. Tot snel ! 

relaxatietherapie ademhalingsoefeningen stress zenuwen relax ontspannen
sportkamp kinderen begeleiding

Oplossingen voor kinderen

De Wiebelbeentjes staan voor toffe, speelse en zeer ontwikkelingsgerichte  en aangepaste motorische activiteiten met een groot accent op het sociaal en emotioneel welbevinden van het kind.

De hersenen van kinderen zijn in volle ontwikkeling; zij hebben nood aan een breed aanbod van vaardigheden die hun denken, voelen en bewegen stimuleert. 

 klik hier voor meer informatie over de wiebelbeentjes.


mental coaching stress faalangst zenuwen

Begeleiding voor sporters en officials

Pressure's on. Alle ogen op jou gericht. Dit is jouw moment. 

We helpen je voor te bereiden op dit moment. Zoveel eenzame trainingsuren en opofferingen gaan eraan vooraf. Dan moet je sterk zijn. En moet je het allemaal weten te combineren met je gezin en misschien nog met een job. We leren je je tijd optimaal in te plannen. We helpen je je motivatie te houden. We leren je omgaan met de mentale druk, en hoe je kan focussen. We leren je ontspannen en concentreren op de juiste momenten. We maken je samen beter.